luni, 5 februarie 2018

Te voi găsi (Seria Nemuritor) de O.G Arion - RecenzieRecenzia volumului precedent AICI!

Săptămâna trecută am stat numai în casă, și aici nu exagerez cu nimic. Pentru că înnebunisem de la atâta inactivitate a creierului, m-am uitat la cărțile necitite din bibliotecă, sperând să găsesc ceva energic care să mă scoată din starea de amorțeală. Cum în ultimii doi ani am considerat că genul fantasy nu mai e de mine, m-am gândit să îi mai acord o șansă vechii mele plăceri și am făcut foarte bine.

Te voi găsi preia acțiunea din volumul precedent, adăugând aventuri și personaje noi. Încă de la primele pagini mi-am adus aminte acțiunea volumului precedent pentru că povestea e una memorabilă.  De data aceasta protagonista, Victoria Grey, e nevoită să pornească în căutarea iubitului ei vampir, ce a dispărut în mod misterios, fapt ce va da naștere unei aventuri inedite ce te ține cu sufletul la gură.Romanul debutează cu viața cotidiană a Victoriei: o petrecere cu foști colegi, chestiuni legate de administrația cafenelei, mici discuții și bârfe cu prietenele - chestii normale pe care le trăim și noi. Spectacolul propriu zis începe atunci când protagonista pleacă în Franța ca să ajute la găsirea iubitului ei. De aici totul devine contra cronometru, lucrurile desfășurându-se ca un puls ridicat cu mult peste măsură, ținând cititorul în priză până la final.

Acțiunea se desfășoară energic, dar nu în modul acela enervant în care nu mai poți ține ritmul cu evenimentele și ești total pe dinafară, ci mai degrabă te transpune în poveste, obligând cititorul să ia parte în mod direct la întâmplări. Narațiunea se desfășoară ca un film ce apelează la imaginația cititorului.

Deși aparține genului fantasy, aș putea spune că Te voi găsi este o combinație între thriller și fantasy; are suspansul și misterul unui thriller, dar frumusețea și farmecul unui fantasy. Acum mi-am redobândit vechiul interes pentru lumi imaginare, ce a fost pierdut long time ago.

Pe parcursul lecturii am tot sperat la un cuplu format din elfa Serena și Victoria, dacă nu ceva pe
bune, atunci măcar un episod de moment. Mi se pare că cele două s-ar potrivi de minune și ar fi foarte drăguțe împreună. Ca un fel de Yoonmin, ști că nu o să se întâmple, dar îți imaginezi și e frumos ce îți imaginezi.

Victoria a reușit să mă surprindă foarte mult și de data asta. E genul de personaj care își creează singur oportunități de a uimi cititorul, care iese din zona de confort și nu devine nici măcar pentru un timp stereotipic. Dacă la romanele realiste acest lucru mai merge, la fantasy caut exact protagoniști ca Victoria pentru că citesc acest gen ca să fiu surprinsă, nu plictisită de moarte. Victoria este o luptătoare dedicată iubirii și lucrurilor care contează pentru ea. Deși știe că pe lângă prietenii ei este o simplă muritoare, nu stă pe margine și își înfruntă destinul, fiind în mijlocul acțiunii. Din acest punct de vedere mi-ar plăcea să fiu ca ea pentru că o consider o persoană foarte tare și curajoasă.

Ultimele părți, anume sosirea în Irlanda, mi-au plăcut cel mai mult deoarece acolo a fost suspansul cel mai concentrat. Pentru că eu știam mai nimic atunci când m-am apucat de carte (și a fost un lucru benefic lecturii) cred că dacă aș spune mai multe aș strica toată plăcerea de a descoperi singur chiar și cele mai mici detalii.Seria Nemuritor este o poveste spectaculoasă ce abundă în creaturi fantastice, mituri, folclor și legende, autoarea fiind foarte bine documentată la acest capitol.  Sunt sigură că și celelalte continuări o să îmi placă și abia aștept să le citesc. Mă bucur tare mult că mi-am redescoperit vechea plăcere și că zilele ce trebuiau să fie un plictis total de stat în pat au devenit o aventură în lumea nemuritorilor. Recomand cartea tuturor pentru că e un remediu împotriva plictiselii cotidiene și a banalității mult prea bolnave din viață.

<3


Punctaj:
Un comentariu:

  1. Ce recenzie frumoasă 😊
    Mi-a plăcut foarte mult, succes în continuare și spor la citit și următoarele 😘

    RăspundețiȘtergere

Tu ce crezi?