marți, 16 august 2016

Ce mai fac eu + Unghii

Well.... Nu prea știu cum să încep. Nu am citit mai nimic în ultima perioadă pentru că nu am starea necesară, deci aceasta nu va fi o postare doar despre cărți, probabil că v-ați dat seama din titlu, I hope.
Mai am doar câteva săptămâni de vacanță și încep a X-a (sunt mare, peste 2 ani dau bacul ☻). De școală nu prea mă pregătesc, pentru că prefer să mă bucur de timpul petrecut cu mine făcând ceea ce îmi place.
M-am apucat serios de scris și sunt nerăbdătoare să termin, lucrul acesta mă motivează enorm. Nu știu sigur ce o să iasă pentru că e prima mea tentativă serioasă de a scrie un roman și vreau ca ceea ce scriu să fie exact așa cum vreau și să scoată în evidență niște idei. Romanul pe care îl scriu acum se numește Xenonia, n-am dat detalii mai nimănui pentru că momentan vreau să scriu strict pentru mine, că atunci când fac ceva pentru mine iese mult mai bine.
Vara aceasta m-am redescoperit pe mine, mi-am schimbat gusturile în materie de fashion, dacă pot zice așa, mi-am descoperit pasiunea pentru nail art și au început să îmi placă lucruri pe care înainte le detestam. Vorbind despre unghii, am descoperit că ador să fac asta. Îmi fac unghiile la 2 zile, mai toți banii îi cheltui pe produse pentru unghii, în special oje și pensule. Am terorizat în ultima perioadă Facebook-ul cu ghearele mele, dar am fost foarte mândră de ceea ce am făcut. Acum să vă arăt:


În stânga e prima încercare pe care am făcut-o pe unghia unei prietene, chiar în ziua când mi-am cumpărat de la Flormar primul dotting tool. În dreapta e un panda pe care l-am făcut pe unghia mea la vreo câteva zile de exersat cu stiloul de puncte (cred că așa se numește în română). De atunci nu am mai făcut model panda, dar în poza aceasta se poate vedea evoluția mea în doar câteva zile.
După asta, mi-am făcut unghiile albe și am făcut modele pur și simplu, ce mi-a trecut prin cap. Nu am făcut poze pentru că nu îmi plăcuse ce am făcut.Aici am folosit galbenul greșit. Nu eram 100% sigură care era nuanța de galben a lui Pikachu, așa că am luat un galben după sfaturile vânzătoarei de la Flormar. Modelul nu mi-a ieșit cum mi-ar fi plăcut, Pikachu arată de parcă a fost călcat de mașină iar celelalte modele nu au nici un sens. Pe degetul mare am vrut să fac un șapte care nu a ieșit așa că l-am transformat în triunghi, care arată ca un semnalizator sau ceva. Dungile de pe arătător mi-au ieșit ceva mai bine. M-aș fi bucurat și pentru steagul Japoniei, dar oja a făcut bule și a stricat tot. Nu regret nimic din această experiență, dacă o pot numi așa. Prin modul acesta am descoperit că îmi place culoarea galben în combinație cu negru. Galbenul folosit e nuanța Lemoncello, care cam pătează unghia dacă nu te dai cu base coat, ca în cazul meu.
Acest model este inspirat după videoclipul melodiei CRAZY de la 4 MINUTE, dacă nu ați ascultat melodia, click AICI! Sunt o fană a k-pop-ului, ador multe formații, dar nu prea îmi vin idei după ce ascult o melodie coreeană. În clipul de la CRAZY sunt multe forme geometrice, culorile sunt alb și negru, acest lucru inspirându-mă să creez niște modele asemănătoare cu cele din clip. Mi-a luat 3 ore și ceva să le fac, pentru că am făcut multe greșeli și a trebuit să o iau de la capăt. 쳐-ul nu arată prea bine pentru că semnul acela în formă de T l-am greșit pentru că nu aveam spațiu suficient pe unghie. Din nou, albul a făcut bule.Aici nu am folosit hârtie specială pentru manichiură french, ci hârtie de la Xerox adezivă. Nu pot spune că aveam intenții de french când le-am făcut pentru că nu sunt o fană a acestui tip de manichiură. Îmi place combinația de culoare pe care am folosit-o, modelul nu mi-a ieșit prea strălucit, acesta fiind disproporționat. Negrul e de la Miss Sporty (nu vă recomand să folosiți ceva de la ei) iar albastrul e Danny Boy, blue! dintr-o colecție de la Rimmel London. Am multe oje de la ei pentru că le ador! ♥ Pensula e mare și ușor de folosit, capătul se ține cu ușurință în mână , iar oja nu își pierde fluiditatea, ca să nu mai spun că nuanțele sunt mega tari.
După ce am încercat să dau formă unghiilor cu pila și am eșuat, a trebuit să îmi tai unghiile și să le pilesc. Le-am făcut cât de cât rotunde, dar nu mai am loc să fac modele sofisticate. În prezent așa arată unghiile mele: roz. De la un timp ador rozul, mai ales nuanța baby. Modelul care se voia a fi niște carouri le-am făcut cu o ojă de la Flormar care are pensula subțire special pentru nail art. Atât rozul cât și griul sunt tot de la ei. Deși experiența mea cu prima ojă pe care am luat-o de la firma asta a fost una nu prea bună, am luat din pură curiozitate încă 3. Roz Wonderheart Bear  și gri Princess Castle. În colecția asta sunt nuanțe care aduc aminte de povești și personaje de basm. Am mai văzut din colecția asta un galben asemănător cu Pikachu, dar era prea holo pentru mine. Ojele astea au fost diferite față de galbenul pe care l-am luat, au fost mult mai ușor de folosit, mult mai fluide, nu au făcut bule și momentan nu mi-au pătat unghiile.

Să revenim acum și la cărți. Acum citesc Gândește-te la un număr de John Verdon, primită sponsorizare de la Libris. Goodreads îmi spune că o citesc de 2 săptămâni, dar nu am trecut nici de jumătate. Shame on me. Am în plan să citesc cărți istorice pentru că anul acesta am la istorie lecții foarte interesante și vreau să fiu stăpână pe subiect. ( = să mă laud profesoarei cu ce știu iar ea să îmi dea media 10 pentru că sunt un copil frumos și inteligent ☺)
Pe repeat ascult asta ♥ și pot spune că o ador până la cer și înapoi, deși dacă o asculți de zeci de ori încontinuu ți se poate părea banală. Agust D slay me ♥♥♥♥
Și pentru că nu vreau să bat câmpii cu nunta mea imaginară, o să continui ca și cum nimic nu s-a întâmplat. Mă voi bucura de vacanța care mi-a mai rămas, iar când va începe școala voi da ce-i mai bun din mine pentru că ador senzația pe care o am atunci când iau note mari și vreau să îmi iasă și anul acesta medie de bursă.

Sper ca blogul acesta să nu se transforme dintr-un blog de recenzii și literatură într-unul despre BTS și unghii, but it is my blog anyway.

Mă găsiți pe: Goodreads, Facebook: Coma White, Catrina Ionescu , 2 octombrie.
2 comentarii:

Tu ce crezi?