sâmbătă, 10 octombrie 2015

Marina and The Diamonds #happybday2Biografie:


Pe numele său real, Marina Lambrini Diamandis , născută pe 10 octombrie 1985 este o interpretă compozitoare din Țara Galilor. Cunoscută sub numele de Marina and The Diamonds, Diamandis s-a născut în Brynmawr, dar a fost crescută în apropiere de Pandy.  Când era copil cânta în producții de cor. S-a remarcat în 2009 când a fost plasată pe locul 2 la Sound of 2010, organizat de BBC.

Mama ei este originară din Țara Galilor, iar tatăl său din Grecia. Aceștia au divorțat când Marina avea doar patru ani. Tânăra cântăreață are o soră mai mare, pe nume Lafina Diamandis, care este doctor.  În copilăria sa, a locuit într-o vilă alături de mama și sora sa. Marina își descrie copilăria ca fiind simplă și idilică  precum și liniștită, foarte normală, săracă.

A învățat la  Haberdashers' Monmouth School for Girls  când era mică; Am ales să îmî găsesc talentul acolo...  Eram aceea care întotdeauna lipsea de la cor, dar am avut un profesor de muzică incredibil  care m-a convins că puteam face orice, declara Marina.  Cu toate acestea, s-a simțit batjocorită de celelalte fete de la școală deorece făcea parte dintr-o familie cu venituri mici în comparație cu colegele ei.

La 16 ani s-a mutat în Grecia alături de tatăl ei, ca să se conecteze cu patrimoniul ei și să învețe limba greacă, și să cânte melodii populare cu bunica ei. După ce a luat International Baccalaureate  la St. Catherine's British Embassy School în Atena, Marina s-a mutat doi ani mai târziu înapoi în Ross-on-Wye, Herefordshire, unde a lucrat timp de două luni la o benzinărie ca să câștige suficienți bani încât să se mute în Londra. 

Diamandis a început să scrie cântece la vârsta de 18 ani; s-a mutat la Londra ca să intre într-o școală de dans, dar a abandonat școala respectivă peste 2 luni.  A studiat la University of East London iar anul următor s-a transferat la un curs de compoziție clasică la Middlesex University, dar după două luni a abandonat cursul.

Știind că formația Spice Girls a fost formată de un anunț publicat în revista The Stage, Marina a aplicat pentru diverse audiții enumerate în ziar. Ea a călătorit pentru câteva audiții pe care, din nefericire, le-a eșuat, incluzând oportunități precum coloana sonoră pentru The Lion King .

În 2005 și-a creeat numele de scena Marina and The Diamonds, The Diamonds referindu-se la fanii ei, nu la formație.

Inspirată de Daniel Johnston, Marina a decis să înceapă să își compună propria sa muzică și să numai meargă la audiții. A învățat să cânte singură la pian, și începuse să își înregistreze muzica la un keyboard Argos . Începuse să își producă singură demo-uri folosind programul GarageBand, iar după aceea și-a lansat de una singură melodia Mermaid vs. Sailor prin intermediul contului său de My Space în 2007. A fost abordată de 14 producători muzicali, ia respins pe toți în afară de unul de care considera că nu îi dictează o anumita imagine imaginea.  În octombrie, Diamandis  a semnat un contract cu  679 Recordings ( redenumit dupa aceea  679 Artists), o subdivizie a Warner Music Group.


Melodii preferate:

                                                               1. E.V.O.L
                                     

2. Froot


3. Teen Idle

4. Oh No!


5. Power And Control

Simțeam de mult nevoia să scriu un articol despre Marina, doar prin simplul fapt că ea este Marina. Muzica ei m-a ajutat foarte mult în perioada în care nu eram deloc OK din toate punctele de vedere.  Simțeam că este cineva alături de mine care mă înțelege. Teen Idle, Living Dead, Oh No!, Sex Yeah, Froot sunt piesele mele preferate, nu rezist fără ele.

 Am aflat de Marina acum doi ani, dar nu îmi plăcuse la început. Nu o înțelegeam pe deplin. Ascultasem Primadonna Girl ( văzusem și clipul ) și nu era pe gustul meu, dar numele Marina and The Diamonds îmi rămase întipărit în minte. Acum cinci luni am dat  întâmplător de ea pe You Tube. Piesa era Bubblegum Bitch, îmi plăcuse enorm, e genul de piesă pe care o cataloghez drept de vară . Ritmul alert  alături de versurile dulci care îmî fac poftă de zahăr mi-au rămas în minte, iar la câteva zile după am căutat mai multe piese de-ale Marinei.  Am ascultat Oh No! și Froot, iar după aceea au început să îmî placă și alte piese.

Cu versuri precum If you are not very careful/ Your possessions will possess you 

The wasted years, the wasted Youth/The pretty lies, the ugly truth 

My heart is nuclear/Love is all that I fear, putem spune că muzica Marinei nu este superficială. 
Happy Birthday, Marina Diamandis !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce crezi?