duminică, 4 octombrie 2015

Cancer #1

 
Făceam o copertă și mă întrebam dacă eu chiar o să scriu vreodată romanul ălă.  Ce-i drept, din perspectiva mea, nu e foarte greu de scris. Baza lui sunt conspirațiile, lucru la care mă pricep cel mai bine. Mă gândeam, în cazul în care îl voi scrie, ce fel de succes va avea pe Wattpad? Glumesc. Știu că nu ar avea succes. Pe Wattpad dacă nu scrii fan fic-uri sau content-uri pornografice nu te bagă nimeni în seamă. De chestia asta mi-am dat seama acum destul de mult timp, când scriam Imn Național. Mă întreb, ce e în neregulă cu noua generație de pe Wattpad, cancerul ăsta nu a existat de la început, astea au început după ce a luat amploare fenomenul Fifty Shades. Ok, să nu înțelegeți greșit, nu am o problemă cu filmul, sau cu romanele, sau cu fanii sau cu cine mai vreți voi. Nu o să înjur autoarea, pentru că nu e cazul. Autoarea a scris cărțile pentru publicul adult, nu pentru adolescenți. Nu e vina ei că romanul e citit de cine nu trebuie.
Sincer, am citit primul roman și am fost și la film. Nu e cine știe ce, nici cărțile nu m-i s-au părut un big thing. Tipul e clar un psihopat, iar fata sigur suferă de vreun sindrom care îi afectează mansarda. Pe bune acum, ție ca femeie chiar ți-ar plăcea să fi umilită, bătută, controlată, urmărită, rănită ( și fizic, și emoțional ) de un bărbat? Ți-e ți-ar plăcea să trăiești precum Anastasia doar pentru un tip care arată bine și are ceva bani în cont? Mie una nu. Nu e nu, iar Fifty Shades promovează chiar opusul, nu chiar violul, ci un poate, dacă ești bogat, arăți bine și îmi iei chesti scumpe.
Cartea asta mai bine s-ar fi numit 50 Shades of Murders,  și în loc de un Christian care chinuia femei pentru că avea traume din copilărie să fi fost un Christian care ucidea femei pentru că avea traume din copilărie, dar așa cartea nu ar m-ai fi făcut banii pe care îi face la ora actuală.  Fifty Shades e un fel de combinație dintre American Psycho și Dexter, numai că partea sexuală e dusă la extrem și nu există crime.
Acum pe bune, citiți toate cărțile, uitați-vă la toate filmele, dar nu mai plângeți că vreți un Christian al vostru sau o relație precum cea din Fifty Shades pentru că nu e ok deloc. Nu cred că vreți să fiți umilite și bătute, nu-i așa?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce crezi?