vineri, 13 martie 2015

Melodii care mă OBSEDEAZĂ

Aparent m-am îndrăgostit de câteva melodii pe care le-am ascultat la infinit azi.  Rezultatul? Am capul plin de idei și sentimente pe care nu prea le înțeleg.  Sinceră să fiu, e greu să scrii când nu prea înțelegi ce e în capul tău, m-ai ales când vrei să te apuci SERIOS de scris. 
Să trec direct la subiect:

1. Charli XCX - Boom Clap

Nu am vazut filmul Sub aceeasi stea, nici nu am citit cartea, dar melodia asta ma face curioasa in legatura cu filmul, poate chiar o sa citesc cartea cândva.  Am ascultat melodia asta de dimineata, dar ritmul ei mi-a ramas intiparit in minte. Imi place ca videoclipul spune povestea pe scurt a filmului, iar piesa e perfecta ca fundal, pentru ca are un ritm alert, exact ca videoclipul.
In plus, imi place vestimentatia lui Charli, se potriveste atat cu stilul ei cat si cu stilul videoclipului.

2.  Imnul Legiunii - Codrin Bradea Satana

Mă declar lejionară, îl urmăresc pe Codrin încă de la început. Defapt, îl iubesc pe Codrin, e noul meu crush. Revenind la piesă, nu îmî place că e cântată de Codrin, îmî place pentru că are acel ceva care îmî rămâne în minte . Eu la trei dimineața fredonam versurile astea, în timp ca mă gândeam la nunta mea și a lui Codrin. ( LoL) Faza cu Gilette e mortală, am făcut vreo săptămână gluma Numai mesteca Gilette că nu-i mentolat.  Codrine, te ador.


3. ELUVEITIE - Inis Mona

Asta a fost prima piesă pe care am ascultat-o de la Eluveitie. Am auzit-o prima dată într-o parodie de-a lui Codrin, Cocalarii cu armură.  Melodia asta mă duce cu gândul la o fată, care fură inimile bărbaților sau ceva de genul.  Eu am fost la concertul lor din România, pe 16 ianuarie, și vreau să spun că a fost ceva uimitor, a fost un super spectacol,iar sonorizarea a fost bună, spre deosebire de alte concerte la care am fost. Inis Mona a fost cântată ultima, după ce publicul a cerut a doua oară bis, sau a treia, cine mai numără.  Țin minte că fredonam cu toți refrenul, momentul acela a fost MAGIC. Mă simțeam ca intr-o transă, mă simțeam cu adevărat BINE. Simțeam că trăiesc, și simțeam un fel de legătură cu toți cei prezenți.  Numai vreau s-o lungesc, o să vă povestec cu altă ocazie cum a fost.


4. Taylor Swift - Blank Space

Consider că videoclipul o face pe Taylor nebună, dar melodia e perfectă, mă face să mă gândesc la povestea de dragoste a vieții mele ( nu cea cu Codrin ), și la idei filozofice feministe. Melodia îmî dă o stare mișto, mă face să mă simt o femeie puternică, ceea ce în ziua de azi e important pentru o femeie, chiar și una în devenire. Iubesc versul Cause darling I'm a nightmare dressed like a daydream, deorece are multe semnificații,una dintre ele fiind că oamenii văd partea frumoasă a lucrurilor, neștiind ce este în spatele acelui lucru ( aici mă refer la media, la industria de orice fel și politica). Probabil că acest vers va fi titlul unui viitor articol de-al meu.  Revenind, îmî place noul stil al lui Taylor, se descurcă de minune la muzică pop deși ea o bună perioadă de timp a cântat country.
După videoclip nu mă omor, nu am înteles mare lucru din el, Taylor iese cu un tip, mamă ce fericită e, se ceartă și incepe să distrugă chestii. Partea cu distrusul îmî place, cei drept.


5. Lana Del Rey - National Anthem

Melodia asta m-a inspirat să scriu un roman, Imn Național, pe care îl iubesc ca pe copilul meu.  Vă dau linkul melodiei cu lyrics, deorece clipul e lung, și nu e mare chestie, mie una nu mi-a placut deloc.
Am aflat de Lana din revista Cool Girl ( care din păcate numai există), pe care am cumpărat-o chiar de ziua mea. Lana era pe copertă, la prima vedere nu spunea mare lucru, dar citind aricolul despre ea am fost curioasă să îi ascult câteva piese. Prima a fost Born to Die, pe care nu prea am înțeles-o atunci când am ascultat-o prima dată, dar îmi plăcea. Suna a ceva ce voiam să ascult de mult, capul meu fiind plin la vremea aceea de Avril Lavigne și Hannah Montana. Am ascultat-o din nou peste un an, reacția mea la melodie schimbându-se complet. Înțelegeam versurile. Înțelegeam ce mesaj voia să ne transmită.
Videoclipul piesei National Anthem nu îmi place deloc. Nu m-i se pare deloc emoționant, nici povestea nu m-i se pare interesantă. Adică, cât naiba îi dura ăluia mandatul, că povestea se desfășoară pe mai mulți ani, cel mai mare copil al lor avea în jur de 7 ani. Deci povestea durează vreo zece ani, și un mandat prezidențial durează patru. Să zicem că avea două mandate, asta ar însemna 8 ani și e clar că povestea lor durează mai mult.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce crezi?