vineri, 27 octombrie 2017

Book Haul + AnunțFăcându-mi curat în bibliotecă am observat că am adunat în ultimul timp o groază de cărți.  Puține dintre ele erau pe lista pe TBR, majoritatea fiind cumpărături spontane. Cele mai multe sunt de la anticariat, pentru că tentația e mare. Nimic din ce e aici nu e recent, cam toate sunt adunate pe parcurs de 2 luni.


Ca să fiu sinceră, nici nu mai țin minte cum sau când le-am luat. Sfârșitul Europei și Fiica pierdută a fericirii știu că le-am luat în a doua jumătate a lunii septembrie, de la târgul acela de carte școlară. Nici nu știam de târgul respectiv, dar cum era în drum și aveam mult timp la dispoziție, am intrat de curiozitate. Amândouă mi se par foarte mișto și chiar sper să le citesc. Recunosc că formatul de la Fiica pierdută a fericirii nu îmi place, mai am o carte din aceeași colecție și nu prea sunt citibile.
Secolul lagărelor, Balada de la Narayana, Secretele Chinei și Fabule din mileniul trei sunt toate de la anticariat. Chiar nu știu dacă o să le citesc, eu așa am în plan, sper să mă și țin de ce mi-am propus.
Fiica lui Hokusai am primit-o de ziua mea, iar restul, McMafia și Războiul unei familii le-am cumpărat fără absolut nicio ocazie.

Țin minte că acum foarte mult timp apărea cu ceva revistă sau ziar niște cărți mici cu foarte multe poze din Colecțiile Cotidianul (sper că zic bine). Avea mama prin casă una cu Japonia, de aici am recunoscut colecția. Am găsit în Antic, unde sunt date pe degeaba. Am făcut o obsesie pentru colecția asta, mereu când găsesc volume trebuie să le cumpăr. Nu am de gând să le citesc, poate doar să le răsfoiesc puțin, dar îmi plac foarte mult și le colecționez. Sunt foarte drăguțe și sper să le strâng pe toate. Cea pe care mi-o doresc cel mai mult este Imperiul Mongol și Gingis Han.
Cred că pot spune că am avut foarte mult noroc să găsesc chestia asta. Surprinde chiar perioada când moda a început să ia avânt. Are extrem de multe poze mișto, iar pentru mine reprezintă o sursă de inspirație. O să fie chinuitor să o citesc la început pentru că este în limba engleză, dar, cum am spus de un milion de ori, mi-ar plăcea să pot fi în stare să citesc în această limbă.


Cred că de aici doar Trilogia New York-ului aveam în plan să o citesc. Ador cărțile cu/și New York. Cosmopolis este tot cu NY iar eu mă aștept să aducă cât de cât cu American Psycho. Pot merge și singur am văzut-o de multe ori în hypermarket-uri, nu știu de ce nu am cumpărat-o până acum, dar mă bucur că am mai găsit-o și am putut să mi-o iau. E o carte de povestiri, am citit-o pe prima când făceam de serviciu pe școală, iar pe celelalte ar trebui să le citesc super repede pentru că nu sunt grele.  Despre toate cărțile voi vorbi mai pe larg când le voi face recenzie. 
Și ultimele pe care le prezint în acest articol. Sunt vechi, toate dinainte de 1989. Toate sunt găsite în anticariat, mai puțin Japonia în economia mondială. La mine în bibliotecă nu prea sunt cărți atât de vechi, acestea fiind singurele atât de bătrâne. Sunt sigură că nu le voi citi, deși toate sunt interesante.

Șiiiii, pentru că probabil ați văzut că lângă 2 s-a adăugat &27, trebuie să vă spun că nu mai sunt doar eu pe aici. Am decis să lucrez cu prietena mea, Alexandra Ioana. Cum astăzi este ziua ei, vreau să îi urez pe această cale La mulți ani! 5 comentarii:

Tu ce crezi?