luni, 14 martie 2016

Ultimul Viking de O.G. Arion - RecenzieSinopsis:

  ULTIMUL VIKING, primul din seria NEMURITOR, este un roman care abundă în creaturi fantastice, dar care, în acelaşi timp, este presărat cu date şi fapte istorice reale. Nu lipsesc situaţiile amuzante şi o poveste de iubire cum nu s-a mai văzut. Cititorul are totodată ocazia de a afla lucruri interesante despre credinţele şi zeităţile vikingilor, precum şi despre creaturile mitologice întâlnite în legendele diferitelor culturi.
Victoria Grey, o tânără pragmatică şi bine ancorată în real, se trezeşte prinsă într-o aventură periculoasă având ca miză un străvechi tezaur viking, asupra căruia planează un blestem îngrozitor. Pornind într-o călătorie extraordinară către o lume ascunsă şi întunecată, sceptica Victoria este obligată să înţeleagă şi să accepte regulile acestei noi lumi. Va reuşi acest lucru? Oare de-a lungul drumului se va regăsi pe sine, cea de odinioară?


Recenzie:
Am citit cartea mai mult din curiozitate. Auzisem multe lucruri bune despre ea și am fost curioasă, plus că nici nu prea mai citisem cărți de genul în ultimul timp.
Începutul mă plictisise. Nu prea mi-a plăcut de Victoria cea de la început, era prea prinsă în viața ei de zi cu zi și în problemele cotidiane. Exact genul de om care nu prea îmi place.
Perioada în care am citit romanul m-a făcut să-l apreciez mai mult, a fost ca o pauză de la cărțile despre nazism și crime pe care le citesc restul timpului. Lectura cărții este ușoară, nu mi-au dat bătăi de cap nici momentele în care se vorbea despre mitologia vikingă, pentru că informațiile au fost prezentate în așa fel încât să pară interesante și să nu te obosească. Romanul m-a făcut curioasă în legătură cu istoria vikingilor. Țin minte că poveștile profesoarei de istorie din clasa a 5a nu m-au atras cum a făcut-o autoarea cărții.
Am apreciat că în fiecare capitol se întâmplă ceva. Nu sun capitole de umplutură sau fără sens. Nu m-a plictisit nici un capitol, probabil înafară de primele două, pentru că moartea lui Agro Bjarnisson mi s-a părut că e singurul lucru care se întâmplă în primele două capitole.
Spre sfârșit nu am putut lăsa cartea din mână. Acțiunea m-a prins și eram tare curioasă să văd ce va urma. Abia aștept să aflu ce se întâmplă în următorul volum.
Pe autoarea cărții am întâlnit-o la evenimentul Neconvențional, unde am primit autograf pe carte (cred că unul dintre autografele mele preferate de până acum) și unde, zic eu, mi-am făcut o nouă prietenă.
Până la următorul volum, îmi doresc și eu un dragon credincios și loial ca animal de companie. Pe bune, cred că a fost cea mai drăguță chestie din roman. <3
Citate:
,, Ne-am mai certa noi oamenii dacă am ști că lucrurile acestea sunt total neimportante și că avem o în față o eternitate, plină de promisiuni?"
,, Asta era VIAȚA. Viață simplă, fără legende , fără umbre. Doar griji zilnice, mărunte și meschine." 

Punctaj:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce crezi?