vineri, 26 februarie 2016

Aripi smulse - Recenzie


Sinopsis:

Prima parte a romanului Aripi smulse este cartea de debut, apărută în anul 2015 la Editura Absolut. Reprezintă curajul de a-i face cunoscută povestea, de a împartăşi tuturor o frumoasă poveste, departe de ţinuturile României, tocmai în oraşul El Fuerte, Mexic.

Citim un roman în care dragostea se împleteşte cu crima într-un senzaţional periplu al personajelor prin situaţii conflictuale de viaţă. Dragostea se contopeşte cu ura, interesul cu altruismul, fericirea cu drama. Alicia, o tânară femeie venită dintr-o provincie din Mexic într-un mare oraş al ţării, în urma despărţirii de primul iubit, intră într-o încurcătură din care iese punându-se la adăpost ca amantă a şefului cartelului drogurilor din Juarez. În realitatea lumii ei se întâmplă mai multe crime, persoane pe care le cunoaşte sunt ucise. Toate indiciile Poliţiei duc la ea; este arestată şi eliberată, curtată şi dispreţuită chiar de dragostea ei adevarată: detectivul Carlos Diaz, unul dintre cei mai buni poliţişti din oraş.
În această primă parte a cărţii, cititorul este sedus de o tulburătoare poveste a unei femei care îşi doreşte să fie fericită şi iubită, să acceadă la statutul de finnţă umană liberă şi demnă, dar trăieşte contrariul: acuzaţia de crimă, nebunia, viaţa ca o depresie continuă.

Corina Savu este născută în octombrie 1988 în oraşul Plopeni, Prahova. A absolvit Facultatea Litere şi Ştiinţe, specializare Administraţie Publică în cadrul Universităţii Petrol-Gaze Ploieşti. În prezent lucreaza ca operator calculator la o firmă franceză si isi urmeaza pasiune de o viata: scrisul.

Recenzie:

Romanul Aripi smulse l-am câștigat la concursul organizat de autoarea sa, Corina Savu. E primul roman în care acțiunea are loc în Mexic pe care îl citesc.
La început aveam dubii cu privire la această carte. Credeam că e exagerat de siropoasă, dar după primul capitol m-am convins că nu e așa și că o pot citi cu plăcere.
Cel mai mult mi-au plăcut crimele. Nu mă așteptam să fie descrise cu lux de amănunte și nici nu au fost descrise astfel, dar mi-au plăcut deoarece acestea erau făcute cu un scop și stai cu sufletul la gură să afli cine e criminalul și ce motiv poate avea.
Personajul meu preferat este Alicia Salazar, am adorat-o pe femeia asta încă de la început pentru că mi s-a părut un om puternic care luptă pentru ceea ce își dorește, indiferent de consecințe. Am apreciat că trăsăturile Aliciei nu au fost exagerate în așa fel încât să capete o nuanță feministă.  Mi-a plăcut și jocul de cuvinte dintre numele personajului, Alicia, și cuvântul Malicia, care înseamnă răutate în spaniolă, deși cuvântul răutate nu prea i se potrivește.
Cum acțiunea se petrece într-un loc total străin mie, anume orașul El Fuerte din Mexic, mi-a fost greu să mă obișnuiesc cu locurile și numele personajelor. Nu sunt deloc obișnuită cu spaniola și nici la telenovele nu mă uit.
Aripi smulse este un roman la îndemâna oricui. Lectura sa este plăcută și relaxantă. Te ține în suspans până la sfârșit și e ușor de citit.  E genul de carte pe care o recomand tuturor fără prea multe rețineri. Nu are o acțiune prea grea și nici nu sunt prea multe intrigi și personaje ca să te amețească de cap.
 Acesta este primul roman al seriei, și nu știu câte o să fie în total, dar eu sunt curioasă deja în privința celui de-al doilea pe care abia aștept să îl citesc.


Cartea poate fi cumpărată de AICI!


Citate:

,, În infern se ajunge cu pași mici care se adună. Mai întâi îți joci banii sau libertatea. Dacă pierzi, mai riști ceea ce ți-a rămas și continui să greșești și când nu îți mai rămâne nimic, joci propria viață. Acesta este iadul"
,, Destinul nu este o chestiune de șansă, este o chestiune de alegere."
,, Cel ce nu așteaptă nimic nu va fi niciodată dezamăgit."

Punctaj:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu ce crezi?